Preskoči na vsebino


SVETI MIKLAVŽ - 6.12.2020

Letošnje leto pa je res nekaj posebnega; veliko časa preživimo skupaj doma. Radi bi se večkrat srečali s sosedom ali pa si ogledali kako predstavo v živo, pa zaradi naše varnosti in, da naši najbližji ostanejo zdravi, to trenutno ni mogoče. Vendar pa, kjer zaveje Sveti duh in mu odpremo vrata, se vedno najde način, kako se lahko povežemo med seboj. Nekdo me je vprašal:«Ali letos bo sv. Miklavž?«

No pa poglejmo … na koledarju je zapisan datum 6.december in tam zraven piše Nikolaj, sv.Miklavž.

Torej bo. Seveda bo. Sv.Miklavž je dobrota, ki vedno najde pot, kjer je le odprto srce. Ljubezen je iznajdljiva. Tako je svet postal Nikolaj, preprost škof, ki je imel na široko odprto srce, da je lahko delil dobroto. Tudi ti lahko odpreš oči svojega srca in deliš to dobroto med vse tiste s katerimi se boš srečal. Včasih iskren nasmeh in prijazna beseda ogrejeta srce. Zato pogumno pokliči tistega, ki ga že dolgo nisi, deli nasmeh in pogumno naprej. Sveti Miklavž nas vse vabi k temu.

Za otroke smo pripravili igro o požrešnem zmaju. Poglejte si jo skupaj, nato pa specite piškote in si jih z veseljem razdelite.

Pa veliko zdravja in Blagoslova vsem.

 

Recept za Zmajske piškote.

 
Print Friendly and PDF